Ένας άνδρας στις Φιλιππίνες πέθανε, αφού αναγκάστηκε να κάνει 300 καθίσματα ως τιμωρία για το σπάσιμο των περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Ο 28χρονος Darren Manaog Penaredondo βγήκε να αγοράσει πόσιμο νερό σε ένα μικρό κατάστημα της επαρχίας Κάβιτε στα νότια της Μανίλας μετά τις 18:00, παραβιάζοντας τη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας για τον περιορισμό του Covid 19.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η σύντροφος του, Reichelyn Balce, ο Penaredondo, μαζί με άλλα άτομα που παραβίασαν και εκείνα τα μέτρα, διατάχθηκαν από τις αρχές να κάνουν εκατό καθίσματα ως τιμωρία. Όπως υποστηρίζει η ίδια οι παραβάτες υποχρεώθηκαν να κάνουν συνολικά 300 καθίσματα έκαστος, επειδή δεν κατάφεραν να είναι συγχρονισμένοι στην κίνηση τους, όπως τους ζητήθηκε.

Ο Penaredondo γύρισε σπίτι του στις 08:00 και με δυσκολία μπορούσε να κινηθεί λόγο της κόπωσης. «Τον ρώτησα αν τους χτύπησαν και εκείνος μου χαμογέλασε», ανάφερε η ίδια στη βρετανική εφημερίδα. «Ήταν φανερό ότι πονούσε πολύ», πρόσθεσε. Αργότερα την ίδια μέρα ο άτυχος άνδρας παρουσίασε επιληπτικές κρίσεις και η καρδιά του σταμάτησε. Οι γιατροί τον επανέφεραν στη ζωή για λίγο, ωστόσο κατέληξε γύρω στις 22:00 της περασμένης Πέμπτης.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, αποφάσισε την παράταση του αυστηρού lockdown στην περιοχή της πρωτεύουσας και τις γειτονικές επαρχίες τουλάχιστον για μία εβδομάδα. Στόχος του η αναχαίτηση της νέας αύξησης του αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων Covid-19, που έχουν φτάσει τους 13.425 795.000 αντίστοιχα.

Πηγή: dailymail.co.uk, insider.com