Φώφη Γεννηματά: Η γενναία μάχη της με τον καρκίνο | 5338655 scaled

Η ιστορία της Φώφης Γεννηματά με τον καρκίνο, ξεκίνησε το 2008, όταν διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει.

Δυστυχώς, η μαχήτρια Φώφη Γεννηματά, 13 χρόνια αργότερα έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με την ασθένεια.

Φυσικά, η οικογένεια και οι συνεργάτες της είναι βέβαιοι πως θα καταφέρει να τον κατατροπώσει και πάλι, με την ίδια να δέχεται εκατοντάδες μηνύματα στήριξης μέσω social media, όταν και έσκασε σαν κεραυνος εν αιθρία η δυσάρεστη αυτή είδηση.

Το απόγευμα της Τρίτης έγινε γνωστό πως η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται με ειλεό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με την ανακοίνωση του νοσοκομείου να κάνει λόγο για επιδείνωση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος.

Λίγο αργότερα, η ίδια με ψυχραιμια, δήλωσε πως αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για να αφοσιωθεί στη μάχη της.

Όταν η Φώφη Γεννηματά εξομολογήθηκε τη μάχη που έδωσε

Στο παρελθόν, η Φώφη Γεννηματά, είχε μιλήσει για την μάχη της με τον καρκίνο. Τον Ιούνιο του 2020, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άνοιξε την καρδιά στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη περιγράφοντας όλα όσα πέρασε.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είχε πει τότε η Φώφη Γεννηματά.

«Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα», συμπλήρωσε.