Φώφη Γεννηματά: Σε σοκ ο πολιτικός κόσμος - Τι θα γίνει με την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ | fofi 1

Μούδιασμα και πολιτικούς κραδασμούς προκαλεί από χθες η είδηση της απόσυρσης της Φώφης Γεννηματά από την κούρσα των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής λόγω δυσάρεστων εξελίξεων στην υγεία της. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος – από όλους τους χώρους – εκφράζει τη στήριξή του στο μεγάλο αγώνα που δίνει για άλλη μια φορά η κ. Γεννηματά, με ευχές για γρήγορη ανάρρωση να συνοδεύουν τις ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωσή απόσυρσης της Φώφης Γεννηματά ήταν κεραυνός εν αιθρία καθώς η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είχε προγραμματισμένη πολιτική δραστηριότητα για αυτή την εβδομάδα, επρόκειτο να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Όπως είναι λογικό, όλα προς το παρόν κινούνται σε ανθρώπινο επίπεδο καθώς κυριαρχεί το σοκ, με τους υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Λοβέρδο να ανακοινώνουν την αναστολή των προεκλογικών δραστηριοτήτων τους.

Τα επόμενα 24ωρα το Κίνημα Αλλαγής θα κληθεί ωστόσο να αποφασίσει πώς θα προχωρήσει η διαδικασία – καθώς θεωρείται βέβαιο πως εκλογές θα γίνουν – ενώ ένα λιγότερο πιθανό σενάριο θέλει μια χρονική παράταση στη διενέργεια της εκλογικής αναμέτρησης.

Από το περιβάλλον της προέδρου του ΚΙΝΑΛ για τα επόμενα 24ωρα δεν προβλέπεται καμία άλλη κίνηση σε επίπεδο κομματικής λειτουργίας πέραν της αποστολής των υπογραφών που συγκέντρωσαν τα στελέχη του κόμματων για την υποψηφιότητά της όπως προβλέπει το καταστατικό.

Όπως διαβεβαιώνουν πηγές του Κινήματος, η αρμοδιότητα ανήκει στην ΕΔΕΚΑΠ, η οποία μπορεί να εξετάσει κάθε ζήτημα που προκύπτει και να κάνει τις ανάλογες εισηγήσεις στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.