Φώφη Γεννηματά: Ξανά αντιμέτωπη με τον καρκίνο (vid)

Η Φώφη Γεννηματά διαγνώστηκε με καρκίνο στο στήθος το 2008, τον οποίο κατάφερε να νικήσει. Δυστυχώς, μετά από 13 χρόνια έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με την ασθένεια.

Χθες (12 Οκτωβρίου) έγινε γνωστό ότι η Φώφη Γεννηματά νοσηλεύεται με ειλεό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», με την ανακοίνωση του νοσοκομείου να κάνει λόγο για επιδείνωση του ήδη υπάρχοντος προβλήματος.

Λίγο αργότερα, η ίδια με ψυχραιμία, δήλωσε ότι αποσύρεται από τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για να αφοσιωθεί στη μάχη της.

Κατά το παρελθόν, η Φώφη Γεννηματά, είχε μιλήσει για την μάχη της με τον καρκίνο. Τον Ιούνιο του 2020, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ άνοιξε την καρδιά στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη περιγράφοντας όλα όσα πέρασε.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είχε πει τότε η Φώφη Γεννηματά.

«Για αρκετά χρόνια ζούσα με το σκεπτικό ότι κάποια στιγμή ο καρκίνος θα χτυπήσει και τη δική μου πόρτα. Μετά η καθημερινότητα μας ξεπέρασε, αρχίσαμε να ζούμε φυσιολογικά και το ξεχάσαμε, το βγάλαμε από τη ζωή μας. Αλλά επανήλθε και αφού επανήλθε μάθαμε να ζούμε με αυτό. Το Σάββατο το διαπίστωσα, τη Δευτέρα χειρουργήθηκα και το επόμενο Σάββατο ήμουν σε ένα συνέδριο και μιλούσα από το βήμα», συμπλήρωσε.