Συναγερμός σήμανε σε Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ της Αγγλίας για πάρτι που είχε στηθεί στις φοιτητικές εστίες παρά το γεγονός ότι τα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού είναι σε ισχύ.

Τα βίντεο τα οποία δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθος κόσμου να χορεύουν ξέφρενα υπό τους ήχους δυνατής μουσικής σε αυλή έξω από το St Peter’s Court, όπου μένουν φοιτητές του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το independent.co.uk συνέβη το Σάββατο βράδυ και αμέσως σήμανε συναγερμός για το «κορωνοπάρτι».

Cops break up 200 students partying in mass illegal rave at university  halls - Globe Health News

Το συγκεντρωμένο πλήθος στη θέα των αστυνομικών διαλύθηκε γρήγορα ενώ δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για συλλήψεις, όμως η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.

Το Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ανέφερε ότι δεν υπάρχει «δικαιολογία» για τους ανθρώπους που παραβιάζουν τους κανονισμούς του κορωνοϊού και ότι θα αναλάβει «πειθαρχική δράση».

Police pelted with bottles after breaking up illegal rave in Birmingham |  The Independent

Επίσης, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου ανέφερε πως: «Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών ακολουθεί τους κανόνες και τώρα υπάρχουν μόνο 16 περιπτώσεις Covid-19 σε συνολικό φοιτητικό πληθυσμό 35.000. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η παραβίαση των περιοριστικών μέτρων έγινε από μειονότητα. Θα ενεργήσουμε, σε συνεργασία με την Αστυνομία του Nottinghamshire όπου είναι απαραίτητο. Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι μαθητές θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αποβολή ή και την έξοδο τους από το Πανεπιστήμιο».

Το συγκεκριμένο κορωνοπάρτι ήταν μόνο ένα από τα μέρη όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας το Σάββατο το βράδυ.