Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε την πιο γρήγορη και νόστιμη αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο για ένα τέλειο ορεκτικό ή κυρίως γεύμα!

Αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει μια γρήγορη και ταυτόχρονα νόστιμη αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά 

600 γρ. κολοκυθάκια
1/3 ματσάκι δυόσμο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. μανούρι
4 αυγά, μεσαία
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
40 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρ. βούτυρο
30 γρ. σουσάμι
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
βασιλικό

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
-Απλώνουμε μια πετσέτα σε ένα μπολ και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη.
-Στύβουμε καλά τα κολοκυθάκια με την πετσέτα για να φύγει όλη η υγρασία και τα ρίχνουμε στο μπολ.
-Ψιλοκόβουμε τον δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, και τα προσθέτουμε στο μπολ.
-Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το μανούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια, τα αυγά, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 20 γρ. ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
-Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
-Αλείφουμε με το βούτυρο ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με το μισό σουσάμι.
-Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος.
-Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το υπόλοιπο σουσάμι.
-Μεταφέρουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
-Σερβίρουμε με βασιλικό.

Δείτε το βίντεο στο akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν