Carrot cake δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Ιδανικό για τη Σαρακοστή

carrot cake

Ένα εύκολο και γρήγορο κέικ με καρότο, καρύδια και αρωματικά μπαχαρικά, που συνδυάζει γεύση και απόλαυση χωρίς τύψεις από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Υλικά

Για το carrot cake
160 ml ε.π. ελαιόλαδο
160 ml χυμό καρότου
250 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
170 γρ. ζάχαρη άχνη + επιπλέον για το πασπάλισμα
150 γρ. καρότο ψιλοτριμμένο
80 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση 

Για το carrot cake
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό καρότου, ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε και το καρότο με τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και λαδώνουμε περιμετρικά.

Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45΄-50΄.

Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Ίσως σας ενδιαφέρουν