Εύκολη κρεμ μπρουλέ σε 2 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη

Δείτε πως να φτιάξετε μέσα σε μόλις 2 λεπτά την πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή της κρεμ μπρουλέ

Κρεμ μπρουλέ

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια διαφορετική παραλλαγή της κλασικής γαλλικής συνταγής κρεμ μπρουλέ, χωρίς αυγά, κρέμα γάλακτος και κρυσταλλική ζάχαρη 

Υλικά

400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. γάλα πλήρες
50 γρ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι, προαιρετικά

Για τη σύνθεση
30 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

-Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, το γάλα, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
-Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
-Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 ή 4 ατομικές πυρίμαχες φόρμες και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
-Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε την επιφάνεια με το φλόγιστρο.
-Σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ίσως σας ενδιαφέρουν