Εύκολοι λουκουμάδες με παγωτό δια χειρός Άκη Πετρετζίκη
Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε ελάχιστο χρόνο σπιτικούς λουκουμάδες με παγωτό, με δύο μόνο υλικά

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει σπιτικούς λουκουμάδες με παγωτό, μία εύκολη συνταγή στην οποία θα χρειαστείτε μόνο παγωτό, αλεύρι και ελάχιστο χρόνο για να τους απολαύσετε.
Υλικά
104 γρ. παγωτό καραμέλα, 175 ml
60 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
700 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα + έξτρα για την κούπα
Για το σερβίρισμα
παγωτό καραμέλα
φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
– Ρίχνουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 40 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει.
– Βγάζουμε από τον φούρνο, ρίχνουμε στο μπολ το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
– Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
– Γεμίζουμε το ⅓ μιας κούπας με ηλιέλαιο και βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού.
– Παίρνουμε λίγο από το μείγμα με το χέρι μας, το κλείνουμε στην παλάμη μας, πιέζουμε και αφαιρούμε με το κουταλάκι -που βάλαμε στην κούπα- το μείγμα που προεξέχει από τον αντίχειρα και τον δείκτη.
– Ρίχνουμε το μπαλάκι στο τηγάνι με τη βοήθεια του κουταλιού και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τους υπόλοιπους λουκουμάδες, βυθίζοντας κάθε φορά το κουτάλι στην κούπα με το ηλιέλαιο μέχρι να φτιάξουμε την πρώτη δόση από τους λουκουμάδες.
– Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανοί γυρνώντας τους με μια τρυπητή κουτάλα.
– Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και μεταφέρουμε τους λουκουμάδες.
– Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για ακόμα 1 δόση και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
– Σερβίρουμε με παγωτό καραμέλα και φύλλα δυόσμου.
Πηγή: akispetretzikis.com