Φέτα ψητή με ντοματίνια και ελιές από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο ορεκτικό με φέτα ψητή, ντοματίνια και ελιές
Φέτα ψητή με ντοματίνια και ελιές, ένα πιάτο που όλοι αγαπούν και συνηθίζουμε να τρώμε στα ταβερνάκια. Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά
300 γρ. φέτα
60 γρ. ντοματίνια
20 γρ. ελιές, σε ροδέλες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.γ. ελαιόλαδο
πιπέρι ,
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240°C στο γκριλ.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τις ελιές σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον μαϊντανό, και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε τη φέτα σε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και προσθέτουμε από πάνω το μείγμα με τα ντοματίνια.
Ανασηκώνουμε τις άκρες από το αλουμινόχαρτο ώστε να δημιουργήσουμε μια “φωλιά” για τη φέτα και να μην τρέξουν τα ζουμιά της έξω κατά το ψήσιμο.
Μεταφέρουμε το αλουμινόχαρτο με τη φέτα στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τη φέτα από τον φούρνο.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: akispetretzikis.com