Φιλετάκια πανέ με πατάτες και cheddar sauce
Έναν υπέροχο γαστρονομικό συνδυασμό από υφές και γεύσεις έκλεισε ο chef Γιώργος Τσούλης σε αυτό το πιάτο

Τραγανά φιλετάκια με αρωματικές πατάτες φούρνου και μυρωδικά, αγκαλιάζονται από πλούσια κρεμώδη cheddar sauce και η απόλαυση ανεβαίνει στα ύψη!
Υλικά
400 γρ. φιλετάκια κοτόπουλο πανέ
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για τις πατάτες
400 γρ. baby πατάτες
2 κλ. δενδρολίβανο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για την cheddar sauce
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
300 ml γάλα, πλήρες
100 γρ. τυρί cheddar, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
½ ντομάτα, ξεσποριασμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
¼ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Για τις πατάτες
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C, στον αέρα
2. Βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και αλάτι και την τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.
3. Αφού βράσουν οι πατάτες, τις τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να είναι τραγάνες εξωτερικά.
Για την cheddar sauce
4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι και με ένα σύρμα χειρός, ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ψηθεί. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
6. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο cheddar, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε τη sauce στην άκρη.
Για τα φιλετάκια
7. Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα φιλετάκια έως ότου να μαγειρευτούν μέχρι μέσα και να χρυσαφίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο όπου έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί.
Για το σερβίρισμα
8. Μοιράζουμε τις πατάτες σε πιάτα, απλώνουμε επάνω τους μια γενναία δόση cheddar sauce, από πάνω τοποθετούμε τα φιλετάκια, γαρνίρουμε με τις ντομάτες, το κρεμμύδι και το σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή:giorgostsoulis.com