Gingerbread brownies από τον Άκη Πετρετζίκη
Ο γνωστός σεφ μας δείχνει αναλυτικά πώς θα φτιάξουμε το τέλειο γιορτινό γλυκό για μικρούς και μεγάλους
Ένα απόλυτα χριστουγεννιάτικο γλυκό, με μία εύκολη συνταγή που υπόσχεται να γλυκάνει ακόμα και τους πιο δύσπιστους γευσιγνώστες.
Ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει αναλυτικά πώς θα φτιάξουμε τα πιο νόστιμα gingerbread brownies. Ακολούθησε τα βήματα και σίγουρα θα έχεις ένα απολαυστικό αποτέλεσμα σε μόλις λίγα λεπτά, στο τραπέζι σου.
ΥΛΙΚΑ
Για τα gingerbread brownies
- 170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ. καστανή ζάχαρη
- 60 γρ. μελάσα, ή μέλι
- 2 αυγά, μεσαία
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1/4 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1-2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1-2 κ.γ. τζίντζερ
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- βούτυρο, για το ταψί
- κακάο, για το ταψί
Για το frosting
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σερβίρισμα
- sprinkles, ζάχαρης, πολύχρωμα
- 80 γρ. σάλτσα καραμέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μελάσα, και χτυπάμε με το φτερό για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, τη σόδα και το αλάτι, και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα.
- Σε ένα ταψί διαστάσεων 25×32 εκ. απλώνουμε λαδόκολλα, βούτυρο και κακάο.
- Βάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 18-20 λεπτά.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το frosting
- Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη, το αλάτι, το εκχύλισμα βανίλιας και το τυρί κρέμα, και χτυπάμε δυνατά με το φτερό για 1-2 λεπτά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα κομμάτια του brownies.
- Πασπαλίζουμε με τα διακοσμητικά κας κας, τη σάλτσα καραμέλας και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο:
<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/nra8nZq_n1g?si=umTks4pOwZ4ozV-N” title=”YouTube video player” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share” referrerpolicy=”strict-origin-when-cross-origin” allowfullscreen></iframe>