Γιορτινή τηγανιά κοτόπουλο δια χειρός Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε μια πιο γιορτινή εκδοχή της κλασικής τηγανιάς κοτόπουλου με τζίντζερ, κανέλα, πορτοκάλι, μοσχοκάρυδο, φασκόμηλο και σταφίδες και αφήστε το σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα!

Γιορτινή τηγανιά κοτόπουλο

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και καλό είναι να σκεφτείτε από τώρα τα γιορτινά τραπέζια που θα κάνετε σε φίλους και συγγενείς. Ο Άκης Πετρετζίκης μας προτείνει γιορτινή τηγανιά κοτόπουλο.

Υλικά

500 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. τζίντζερ
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. κανέλα
4-5 φύλλα φασκόμηλου
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
50 γρ. σταφίδες
100 γρ. μουστάρδα, καυτερή
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
φασκόμηλο, φρέσκο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

– Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
– Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε μια επιφάνεια κοπής σε καρέ και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
– Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε με μια τσιμπίδα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα το κοτόπουλο.

– Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
– Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 10-12 λεπτά.
– Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
– Προσθέτουμε το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
– Ψιλοκόβουμε το φασκόμηλο, το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
– Προσθέτουμε το ξύσμα, τις σταφίδες και τη μουστάρδα.
– Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
– Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
– Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φασκόμηλο.

Δείτε βίντεο στο: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν