Γλώσσα στο φούρνο
Γλώσσα στο φούρνο, χωρίς γαλακτοκομικά και γλουτένη. Το ιδανικό κυρίως για όσους αγαπάτε τα θαλασσινά
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης ετοιμάζει ένα ψάρι ζουμερό και λαχταριστό. Δείτε τη συνταγή για γλώσσα στο φούρνο, καλέστε φίλους και συγγενείς στο σπίτι και γευτείτε το όλοι μαζί.
Υλικά
4 φιλέτα γλώσσας
4 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε ροδέλες
3-4 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
2-3 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες
2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
Χυμός από ½ λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Μαϊντανός
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 190°C στον αέρα.
2. Παίρνουμε ένα ταψί διαμέτρου 33Χ35 εκ., τοποθετούμε στο κάτω μέρος τις πιπεριές, από πάνω τα κρεμμύδια και ακριβώς από πάνω τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
3. Ρίχνουμε το σκόρδο και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα ψαριού, τα αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
4. Σερβίρουμε σε ένα πιάτο με μαϊντανό.
Πηγή: giorgostsoulis.com