Καγιανάς με σύγκλινο

Καλοκαιράκι κι ο καγιανάς είναι ένα απολαυστικό πιάτο για εσάς και τους φίλους σας, γρήγορο και απλό

Καγιανάς με σύγκλινο

Παραδοσιακός καγιανάς με σύγκλινο, μια υπέροχα γευστική και απλή συνταγή από τον chef Γιώργο Τσούλη για το καλοκαιρινό μας τραπέζι.

Υλικά
1 κιλό ντομάτες, τριμμένες
250 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
7 αυγά, medium
½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Αλάτι
Πιπέρι
1-2 κλ. θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε το σύγκλινο και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
2. Έπειτα, ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
3. Παράλληλα, αδειάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τα χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός κι έπειτα, τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να ψηθούν τα αυγά.
4.Τέλος, προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και μόλις είναι έτοιμος, αποσύρουμε τον καγιανά από τη φωτιά.
5. Σερβίρουμε τον καγιανά ζεστό, πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.

Πηγή: giorgostsoulis.com

 

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν