Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

Όταν το σπανάκι δένει με τόσο λαχταριστά υλικά, το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι από τον chef Γιώργο Τσούλη: μια συνταγή, ιδανική για όλη την οικογένεια. Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή.

Υλικά

Για τα κανελόνια

1 συσκευασία κανελόνια

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
400 ml χυμό ντομάτας
2 κλ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για τη γέμιση

1 κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 lt γάλα
500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Για τη σάλτσα
2. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Για τη γέμιση
4. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το σπανάκι , λίγο αλάτι και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
5. Μεταφέρουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι, ώστε να βγάλει όλα τα υγρά του.
6. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα που έχουμε τοποθετήσει σε μέτρια φωτιά και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να καβουρδιστεί.
7. Ρίχνουμε το γάλα σε δόσεις και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μαγειρεύουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή και λεία μπεσαμέλ.
8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, το μοσχοκάρυδο, το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Για τη σύνθεση
9. Μεταφέρουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, γεμίζουμε τα κανελόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
10. Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα στον πάτο ενός ορθογώνιου πυρίμαχου σκεύους, στο οποίο να χωράνε όλα τα κανελόνια. Προσθέτουμε λίγο από τη γέμιση που περίσσεψε, ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στον πάτο του σκεύους.
Για τη σύνθεση
11. Τοποθετούμε από πάνω τα κανελόνια, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα, την υπόλοιπη γέμιση και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
12. Αφαιρούμε τα κανελόνια από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com 

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν