Κολοκυθάκια γεμιστά από τον Γιώργο Τσούλη

Το σκηνικό του καιρού σιγά σιγά αλλάζει και μαζί έρχεται κι η διάθεση για φθινοπωρινά φαγητά

Κολοκυθάκια γεμιστά

Δείτε βήμα βήμα η συνταγή που προτείνει ο σεφ Γιώργος Τσούλης για λαχταριστά κολοκυθάκια γεμιστά με… μπόλικο αυγολέμονο.

Υλικά
Για τα κολοκυθάκια

10 μέτρια κολοκυθάκια
300 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
100 γρ. ρύζι γλασέ
1 κ.γ. κύμινο, τριμμένο
¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο
10 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 μέτρια ντομάτα, τριμμένη
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

4 κρόκους από αυγά medium
1 κ.σ. κορν φλάουερ
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Για τα κολοκυθάκια
1 Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και με έναν εκπυρηνωτή αφαιρούμε τη σάρκα και τη μεταφέρουμε στο πολυκοπτικό. Αφήνουμε τα κολοκυθάκια στην άκρη.
2 Πολτοποιούμε τη σάρκα των κολοκυθιών και στη συνέχεια τη μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
3 Ρίχνουμε στο μπολ τον κιμά, το ρύζι, το κύμινο, τον άνηθο, τα φύλλα δυόσμου, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
4 Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μέχρι τα ¾.
5 Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια σε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα, και αδειάζουμε μέσα το ζωμό και το ελαιόλαδο. Τοποθετούμε ένα πιάτο μέσα στην κατσαρόλα ανάποδα πάνω από τα κολοκυθάκια και σιγομαγειρεύουμε για 45-50 λεπτά περίπου.
6 Μόλις βράσουν, αφαιρούμε το πιάτο από την κατσαρόλα προσεκτικά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Για το αυγολέμονο
7 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους και το κορν φλάουερ και με ένα σύρμα χειρός τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
8 Παίρνουμε λίγο ζουμί από την κατσαρόλα με τα κολοκύθια με μία κουτάλα και το αδειάζουμε στο μπολ με τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία 2 φορές.
9 Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, συνεχίζουμε το χτύπημα και αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στην κατσαρόλα.
10 Κουνάμε την κατσαρόλα προσεκτικά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι να πήξει το αυγολέμονο.
11 Σερβίρουμε τα κολοκυθάκια ζεστά.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ίσως σας ενδιαφέρουν