Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί κρέμα και πιπεριές Φλωρίνης

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει η φέτα να είναι μέτρια και όχι μαλακή

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί κρέμα και πιπεριές Φλωρίνης

Δοκιμάστε να φτιάξετε πεντανόστιμους γεμιστούς κολοκυθοανθούς με φέτα, τυρί κρέμα, πιπεριά Φλωρίνης και κρούστα τριμμένης φρυγανιάς, ψημένους στον φούρνο.

Υλικά 

10 κολοκυθοανθούς
Για τη γέμιση
100 γρ. φέτα
1 πιπεριά Φλωρίνης, σε βαζάκι
200 γρ. τυρί κρέμα light
1 πρέζα πιπέρι
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1 αυγό, μεσαίο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για το πανάρισμα
3 αυγά, μεσαία
½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
λεμόνι, σε φέτες
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
ρίγανη, φρέσκια
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τους κολοκυθοανθούς με νερό και τους στραγγίζουμε ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
Αφαιρούμε με τα χέρια μας τα ανθάκια και τα κοτσάνια, τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τους αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα και τη σπάμε με ένα πιρούνι.
Κόβουμε την πιπεριά στη μέση κατά μήκος με ένα μαχαίρι, ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί το εσωτερικό της, την ψιλοκόβουμε και τη μεταφέρουμε στο μπολ με τη φέτα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το πιπέρι, τη ρίγανη, το αυγό και τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι.
Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς με 1-2 κ.σ. από τη γέμιση (αναλόγως το μέγεθος του κολοκυθοανθού), τυλίγουμε τα φύλλα του προς τα μέσα για να σφραγίσουμε και να μην βγει η γέμιση, και τους αφήνουμε στην άκρη.

Για το πανάρισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ την τριμμένη φρυγανιά.
Βουτάμε τον κάθε κολοκυθοανθό πρώτα στο μπολ με τα αυγά και έπειτα στο μπολ με τη φρυγανιά, και τον τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά και αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν