Κοπανάκια κοτόπουλο με πετιμέζι και σκόρδο από τον Πέτρο Συρίγο

Συνόδευσε τα κοπανάκια κοτόπουλο στον φούρνο με σαλάτα με αβοκάντο και ντοματίνια

Κοπανάκια κοτόπουλο με πετιμέζι και σκόρδο

Αναρωτιέσαι τι είναι τα κοπανάκια κοτόπουλο; Πρόκειται για το κάτω μέρος από το μπούτι κοτόπουλο που βρίσκεται πάνω στο κόκκαλο. Τα κοπανάκια κοτόπουλο έχουν το καλό ότι μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

Συνόδευσε τα κοπανάκια κοτόπουλο στον φούρνο με σαλάτα με αβοκάντο και ντοματίνια

Υλικά

Για τη μαρινάδα

10 κοπανάκια

Αλατοπίπερο

100 ml λευκό κρασί

50 ml πετιμέζι

2 κγ σκόρδο σε πούδρα

1 κγ πάπρικα καπνιστή

Για το γλάσο

170 ml πετιμέζι

70 ml κέτσαπ

2 κ.τ.σ πολτοποιημένο φρέσκο σκόρδο

1 κ.τ.σ Πάπρικα καπνιστή

½ κ.γ. πιπέρι καγίεν

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C

-Αφαιρούμε από τα κοπανάκια την άκρη από το κόκκαλο και τραβάμε προς τα επάνω τους μυς

-Με ένα μαχαίρι χαράσσουμε γύρο γύρο το κοπανάκια για να μπορέσει να διείσδυσει η μαρινάδα στο κρέας

-Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και προσθέτουμε τα κοπανάκια

-Κάνουμε με τα χεριά μας μασάζ στα κοπανάκια και τα πασαλείβουμε με την μαρινάδα

-Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα

-Βάζουμε μια σχάρα μέσα σε ένα ταψί φούρνου και αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα τα κοπανάκια, προσθέτουνε νερό στο ταψί περίπου 2 δάχτυλα.

-Ψήνουμε στο φούρνο για μια ώρα, και κάθε 10 λεπτά τα περνάμε με ένα πινέλο το γλάσο Πετιμεζιού

-Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα από αβοκάντο και ντοματίνια

Πηγή: petros-syrigos.com

Ίσως σας ενδιαφέρουν