Κουλούρια με ξύσμα λεμονιού, αμύγδαλο και σουσάμι
Συνταγή δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου – Ένας τέλειος συνδυασμός λεμονιού με αμύγδαλου, ενώ το τραγανό στοιχείο ενισχύεται από την προσθήκη σουσαμιού στη ζύμη

Έχουν κάτι υπέροχα ντελικάτο τα κουλούρια αυτά, τόσο στην όψη όσο και στη γεύση και στο άρωμά τους. Δείτε τη συνταγή που δίνει ο Στέλιος Παρλιάρος και μπείτε στην κουζίνα!
Υλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
60 γρ. λευκά αμύγδαλα, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη
25 γρ. σουσάμι
ξύσμα από 3 λεμόνια
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ρίχνουμε το αυγό και μετά τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να προκύψει μια λεία, ομοιογενής ζύμη. Αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 30 λεπτά με 1 ώρα περίπου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Πλάθουμε με τη ζύμη κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε. Εμείς προτιμήσαμε να πλάσουμε μακριά και λεπτά μπαστουνάκια (φιτίλια), τα οποία έπειτα τυλίξαμε και από τις δύο άκρες τους σε σαλίγκαρους, έτσι που να ενωθούν στο κέντρο.
Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα, αραδιάζουμε εκεί τα κουλούρια μας και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: steliosparliaros.gr