Λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια

Θέλεις ένα ελαφρύ ορεκτικό για το γιορτινό σου τραπέζι; Θέλεις μια συνταγή που να ανοίξει την όρεξη των καλεσμένων σου; Ο Πέτρος Συρίγος έχει τη λύση

Λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια

Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει μια συνταγή για λαζάνια με σπανάκι και μανιτάρια, ιδανική και για χορτοφάγους.

Υλικά

3 κ.τ.σ ελαιόλαδο

1 λευκό κρεμμύδι

500 γρ μανιτάρια

2 σκ.σκόρδο

1 κιλό σπανάκι (μόνο τα φύλλα του όχι κοτσάνια)

1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

400 γρ τυρί vegan

12-18 τμχ λαζάνια

400 γρ έτοιμη σάλτσα τομάτα

Εκτέλεση

-Ζεσταίνουμε 3 ΚΣ ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

-Προσθέτουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να γίνονται απλά ημιδιαφανή.

-Προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 3-4 λεπτά.

-Προσθέστε το σκόρδο, το σπανάκι κομμένο με μαχαίρι και το μοσχοκάρυδο.

-Σοτάρουμε για περίπου ένα λεπτό μέχρι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

-Αλατοπιπερώνουμε.

-Τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση του φούρνου και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C

-Απλώστε λίγη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός ταψιού 23 X 28 cm.

-Στρώστε μια σειρά από λαζάνια

-Απλώσετε το μισό από το μείγμα σπανάκι με μανιτάρι

-Βάλετε από τη σάλτσα ντομάτας 6 ΚΣ και τρίψετε 150 γρ τυρί Vegan .

-Επαναλάβετε μέχρι να γίνει άλλη μια στρώση.

-Τελειώνοντας με την τελευταία σάρωση λαζάνια, καλύψετέ την τελική επιφάνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τρίψετε από πάνω τα υπόλοιπα 100 γρ από το τυρί Vegan.

-Ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά και μετά ξεσκέπαστο για άλλα 10 λεπτά.

-Αφήστε το να σταθεί για 10-15 λεπτά ώστε τα λαζάνια να απορροφήσουν όλη την έξτρα υγρασία.

-Κόβουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

-Τα συνοδεύουμε με μια σαλάτα από ντοματίνια με φρέσκο βασιλικό και ελαιόλαδο

Πηγή: petros-syrigos.com

Ίσως σας ενδιαφέρουν