Light ζυμαρικά με κοτόπουλο, ντομάτα και μοτσαρέλα

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια πανεύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα για ένα ελαφρύ κυρίως γεύμα

Light ζυμαρικά με κοτόπουλο ντομάτα και μοτσαρέλα, Συνταγή μαγειρικής, Άκης Πετρετζίκης

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα light ζυμαρικά με κοτόπουλο, σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλα. Ακολουθήστε βήμα βήμα τις οδηγίες του Άκη Πετρετζίκη και καλή σας όρεξη.

Υλικά

500 γρ. λιγκουίνι, ολικής άλεσης
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
1-2 κ.σ. μέλι
1 φύλλο δάφνης
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
150 γρ. μοτσαρέλα, light, τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα
πιπέρι
βασιλικό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

-Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
-Χοντροκόβουμε σε μια επιφάνεια κοπής το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
-Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να κάψει.
-Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
-Φοράμε γάντια, κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες και έπειτα σε κυβάκια και το προσθέτουμε στο τηγάνι.
-Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
-Ρίχνουμε στο τηγάνι τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε.
-Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μέλι, το φύλλο δάφνης και την ντομάτα κονκασέ, και ανακατεύουμε.
-Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
-Ρίχνουμε στην κατσαρόλα αλάτι και τα ζυμαρικά, και βράζουμε 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας ανακατεύοντας με μια κουτάλα.
-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
-Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα ζυμαρικά στο τηγάνι.
-Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30 εκ.
-Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά.
-Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και προσθέτουμε τη μοτσαρέλα.
-Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 4-5 λεπτά.
-Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο βασιλικό.

Πηγή: akispetretzikis.com 

Ίσως σας ενδιαφέρουν