Μαρμελάδα καρότο με πορτοκάλι και τζίντζερ από τον Στέλιο Παρλιάρο
Φτιάξτε στο σπίτι την πιο απολαυστική μαρμελάδα καρότο με πορτοκάλι και τζίντζερ που θα φέρει φρεσκάδα και γεύση στο πρωινό σας
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας προτείνει μια μαρμελάδα καρότο με πορτοκάλι και τζίντζερ που σίγουρα θα αφήσει ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς γευστικούς κάλυκες. Δείτε βήμα βήμα τη συνταγή και καλό πρωϊνό.
ΥΛΙΚΑ
Για τη μαρμελάδα
1 κιλό καρότα, χοντροτριμμένα (καθαρό βάρος)
χυμός + ξύσμα από 2 καλοκαιρινά πορτοκάλια (Βαλέντσια)
1 πορτοκάλι, με τη φλούδα του, σε πολύ λεπτές φέτες (χωρίς τα κουκούτσια)
700 γρ. ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
1/2-1 ρίζα τζίντζερ, ανάλογα με το μέγεθος και το πόσο πικάντικη θέλουμε τη μαρμελάδα, καθαρισμένη, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαρμελάδα
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μαζί τα υλικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για όλο το βράδυ. Την επομένη, αδειάζουμε όλο το μείγμα του μπολ σε μια κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά (ή μέχρι να δέσει), ανακατεύοντας. Αν θέλουμε το μείγμα ομοιογενές, το λιώνουμε με ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και το βράζουμε, να δέσει λίγο ακόμη. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια, όσο είναι καυτή, και τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Για τα αποστειρωμένα βάζα
Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία πετσέτα που έχουμε απλώσει σε ταψί και τα βάζουμε στον φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι πάνω με τη μαρμελάδα όταν και τα δύο είναι ακόμη ζεστά. Τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα – δηλαδή το καπάκι του βάζου να είναι προς τα κάτω. Τα αφήνουμε έτσι έως ότου κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πολύ καλή κονσερβοποίηση.
Πηγή: steliosparliaros.gr