Μαστέλο Σίφνου δια χειρός Γιώργου Τσούλη
Ο σεφ θα σας ξετρελάνει με τις μυρωδιές που θα αναδύονται από το φούρνο σας με αυτή τη συνταγή
Αρνάκι με Σιφνιώτικα αρώματα. Ο Γιώργος Τσούλης σας προτείνει τη συνταγή που θα σας κάνει να … γλύφετε και τα δάχτυλά σας. Δείτε τις οδηγίες βήμα βήμα, προσκαλέστε φίλους και καλή σας όρεξη!
Υλικά
1 κιλό αρνί, κομμένο σε μερίδες
4-5 κληματόβεργες
500 ml λευκό κρασί
3 φύλλα δάφνης
3 σκ. σκόρδο, σπασμένες
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 °C, στον αέρα.
2. Τοποθετούμε το αρνί σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, το πασπαλίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης, και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε το αρνί και το θωρακίζουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
4. Στον πάτο μιας γάστρας (πήλινης ή κανονικής) τοποθετούμε τις κληματόβεργες και από πάνω το αρνί. Προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τον άνηθο.
5. Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160 °C και ψήνουμε για επιπλέον 1 ώρα και 30 λεπτά.
6. Μόλις είναι έτοιμο το μαστέλο Σίφνου, το αποσύρουμε από το φούρνο και το σερβίρουμε ζεστό.
Πηγή: giorgostsoulis.com