Μύδια αχνιστά από τη σεφ Στέλλα Σπανού
Νηστίσιμη και άκρως καλοκαιρινή συνταγή
Τα αχνιστά μύδια είναι μια συνταγή που βασίζεται στην απλότητα και η σεφ Στέλλα Σπανού τα προτείνει. Έχουν όλο το άρωμα της θάλασσας κι αν σας αρέσει το πικάντικο δεν έχετε παρά να προσθέστε πράσινη πιπεριά κοφτερή
Υλικά για 4 άτομα
1.1/2 κιλά Μύδια με κέλυφος
50 γ Ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ξερό κρεμμύδι
15 φύλλα άνηθου
50 γ ξύδι
1 πιπεριά πράσινη κοφτερή
Κόκκινες νιφάδες τσίλι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα μύδια από τα μουστάκια που έχουν με πολλά νερά και τα στραγγίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον άνηθο και την πιπεριά.
Ρίχνουμε το λάδι σε μια αντικολλητική κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα μύδια, πασπαλίζουμε με τις νιφάδες τσίλι, προσθέτουμε την κοφτερή πιπεριά(εάν θέλουμε), σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ανοίξουν.
Αυτά που δεν έχουν ανοίξει τα πετάμε, κατόπιν περιχύνουμε με το ξύδι και πασπαλίζουμε με τον άνηθο τα ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.