Ρολάκια με μήλο και κανέλα από τον Στέλιο Παρλιάρο
Εύκολες μίνι μηλόπιτες, που σερβίρονται σε ρολάκια-μπουκίτσες και είναι ιδανικές για πρωινό ή και σνακ
Ήρθε η ώρα για γλυκό και ο Στέλιος Παρλιάρος μας προτείνει μια γρήγορη κι εύκολη συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δείτε βήμα βήμα πως θα φτιάξετε τα ρολάκια με μήλο και κανέλα.
ΥΛΙΚΑ
Για τα ρολάκια
1 συσκευασία έτοιμη ζύμη για κρουασάν (καλύτερα αυτή που έχει παραλληλόγραμμα κομμάτια ζύμης, όχι τρίγωνα)
2 μήλα, κομμένα σε κυβάκια
100 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
μερικά καρύδια, χοντροκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα ρολάκια
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε τα κομμάτια της ζύμης σε μια επιφάνεια και, αν είναι τριγωνικά, τα πιέζουμε με τον πλάστη να γίνουν όσο το δυνατόν παραλληλόγραμμα. Τα αλείφουμε με το μείγμα. Σκορπίζουμε από πάνω τα μήλα. Τυλίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε ρολό και το κόβουμε με το μαχαίρι σε χοντρές φέτες.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αραδιάζουμε εκεί τα ρολάκια, φροντίζοντας να ακουμπά το ένα το άλλο, για να μην ξετυλιχτούν. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 40 λεπτά.
Πηγή: steliosparliaros,gr