Σουτζουκάκια φούρνου με σάλτσα, όπως της γιαγιάς

Ο Πέτρος Συρίγος προτείνει μια υπέροχη συνταγή για τα πιο εύκολα σουτζουκάκια στο φούρνο που θα σας τρελάνει

Σουτζουκάκια πολίτικα

Σουτζουκάκια φούρνου όπως ακριβώς τα έκανε η γιαγιά. Δείτε βήμα βήμα πως μπορείτε να φτιάξετε αυτή την απολαυστική συνταγή που προτείνει ο Πέτρος Συρίγος και μη διστάσετε να την ετοιμάσετε για συγγενείς, φίλους και αγαπημένους.

Υλικά

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο

4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

3 σκ σκόρδο

200 ml Μαυροδάφνη

1 κ.τ.σ (Κοφτή) κύμινο

Αλάτι,πιπέρι

Αλεύρι και Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Σουτζουκάκια φούρνου – Σάλτσα ντομάτας

2 ώριμες μεγάλες ντομάτες στον τρίφτη

600 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας

1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας

1 κύβο λαχανικών

150 ml κόκκινο κρασί

2 σκ σκορδο ψιλοκομμένο

1 κ.τ.γ κύμινο τριμμένο

1 κ.τ.γ ζάχαρη

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο

Σουτζουκάκια πολίτικα

Συνταγή:

Μουλιάζουμε το ψωμί στη μαυροδάφνη.

Αφού ανακατέψουμε καλά τον κιμά με το μουλιασμένο ψωμί στη Μαυροδάφνη, το σκορδο, το κύμινο και τον αλοτοπιπερώνουμε

πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου δυο ώρες για να σφίξουν.

Ετοιμάζουμε τα υλικά για τη σάλτσα.

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το σκορδο με τις ψιλοκομμένες ντομάτες

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 500 μλ χλιαρό νερό, τον πελτέ, το κύμινο, την ζάχαρη και το αλατοπίπερο

Βράζουμε την σάλτσα μέχρι να χοχλάσει, μετά χαμηλώνουμε την φωτιά και την σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.

Απλώνουμε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Έχουμε ήδη ετοιμάσει την σάλτσα μας και όταν ψηθούν όλα τα σουτζουκάκια τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.

Καλύπτουμε με την σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 λεπτά.

Για να μη μας στεγνώσουν σκεπάζουμε τα σουτζουκάκια με μια λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ

Πηγή: petros-syrigos.com 

Ίσως σας ενδιαφέρουν