Συνταγή για νόστιμες σπιτικές κρέπες
Συνδύασε τις κρέπες σου με γλυκιά η αλμυρή γαρνιτούρα και θα έχεις ετοιμάσει ένα υπέροχο πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας
Οι κρέπες είναι το ιδανικό σνακ ή ακόμη και γεύμα που μπορείς να ετοιμάσεις γρήγορα και εύκολα στο σπίτι σου, με λίγα υλικά που σίγουρα έχεις στο ψυγείο.
Συνδύασε τις κρέπες σου με γλυκιά η αλμυρή γαρνιτούρα και θα έχεις ετοιμάσει ένα υπέροχο πιάτο για όλες τις ώρες της ημέρας. Αν πάλι είσαι από εκείνους που προσέχουν την διατροφή τους, μην φοβηθείς να φας σπιτικές κρέπες. Μπορείς να τις συνδυάσεις με φρούτα και μέλι, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς ή μαρμελάδα και να έχεις ετοιμάσει ένα ολιγοθερμικό και υγιεινό σνακ.
Η συγκεκριμένη συνταγή παραμένει ίδια για γλυκές ή αλμυρές κρέπες
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
- 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
- 1 ½ κούπα γάλα
- 2 αυγά
- 3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακάτεψε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Πρόσθεσε το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακάτεψε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχεις ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος).
Βρες ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλε το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά.
Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθέτησε μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σου.
Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Μόλις η κρέπα σου είναι έτοιμη να τη γυρίσεις, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σου δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσεις να τη γυρίσεις.
Μόλις γυρίσεις την κρέπα άσε τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθέτησέ τη σε ένα πιάτο και επανέλαβε τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει.
Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να γυρίσεις τις κρέπες σου πάνω από 1-2 φορές. Ανάλογο το πόσο τραγανές ή μαλακές τις θες, όμως, κράτα τες περισσότερη ή λιγότερη ώρα στο καυτό τηγάνι.