Ταλιατέλες με μανιτάρια και μπέικον αλα κρεμ

Μια εύκολη συνταγή για να κάνεις ένα πιάτο εστιατορίου με γεύση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα

Ταλιατέλες με μανιτάρια και μπέικον αλά κρεμ

Ο σεφ Πέτρος Συρίγος προτείνει την ωραιότερη συνταγή για ταλιατέλες με μανιτάρια και μπέικον αλά κρεμ, που θα θες να τρως κάθε μέρα.

Υλικά

500 γρ. Ταλιατέλες

250 γρ λευκά μανιτάρια

200 γρ. μπέικον

1 κ.τ.σ ελαιόλαδο

400 ml κρέμα γάλακτος

2 κ.τ.σ βούτυρο

30 ml ξερό λευκό κρασί

Αλάτι και πιπέρι

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο

2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις Ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απ΄ ότι αναγράφει η συσκευασία.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.

Όταν ανέβη η θερμοκρασία προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια.

Μετά όταν το μπέικον ξεροτηγανιστεί και βγάλει το λίπος του, προσθέτουμε τα μανιτάρι (μικρά άσπρα κομμένα στα 4).

Όταν τα μανιτάρια απορροφήσουν όλα τα υγρά τους τα σβήνουμε με το λευκό κρασί και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να καεί το αλκοόλ.

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και 100 γρ από την Grana.

Όταν η σάλτσα δέσει προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο και αλατοπιπερώνουμε

Τέλος ενσωματώνουμε τις ταλιατέλες και σε χαμηλή φωτιά τις ανακατεύαμε για να καλυφθούν ολοκληρωτικά με την κρεμώδη σάλτσα.

Σερβίρουμε με τις ταλιατέλες σε ρολό στο κέντρο του πιάτου και από πάνω βάζουμε την σάλτσα με τα μανιτάρια και το μπέικον, πασπαλίζουμε με μια οριζόντια γραμμή με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον μαϊντανό.

Ίσως σας ενδιαφέρουν