Τυροκαυτερή για να… γλιστράει το κοψίδι

Η Τσικνοπέμπτη έρχεται, οι ψησταριές ανάβουν και τα συνοδευτικά είναι απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι

τυροκαυτερη

Κλασική πικάντικη παραδοσιακή τυροκαυτερή αλοιφή, από τον σεφ Γιώργο Τσούλη. Η Τσικνοπέμπτη έρχεται, οι ψησταριές ανάβουν και τα συνοδευτικά είναι απαραίτητα για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα και άλλα 50 ml. ελαιόλαδο για τη συνταγή
2 πράσινες καυτερές πιπεριές, χοντροκομμένες
2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
100 ml. νερό
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη πολύ καλά
170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πιπεριές και σοτάρουμε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν.
2. Σβήνουμε με ξύδι, αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά.
3. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τις πιπεριές στο multi μαζί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τις πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν μία πάστα.
4. Στη συνέχεια, τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου προσθέτουμε τη φέτα, το γιαούρτι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
5. Αδειάζουμε την τυροκαυτερή σε μπολάκια και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Ίσως σας ενδιαφέρουν