Vegan κριθαράκι με κεφτεδάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Ιδανική συνταγή για χορτοφάγους και vegan αλλά και για όσους θέλουν να απέχουν απ’το κρέας

Vegan κριθαράκι με κεφτεδάκια

Ο Άκης Πετρετζίκης φροντίζει και τους… χορτοφάγους και προτείνει μια συνταγή για το απόλυτο vegan κριθαράκι με κεφτεδάκια κοκκινιστά. Μπείτε στην κουζίνα ετοιμάστε τα και καλή σας όρεξη.

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
300 γρ. vegan κεφτεδάκια
500 γρ. κριθαράκι, μέτριο
1 στικ κανέλας
1 φύλλο δάφνης
50 γρ. κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1,5 λίτρο νερό, καυτό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. φυτικό τυρί, τριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Ρίχνουμε τα vegan κεφτεδάκια, το κριθαράκι, το στικ κανέλας και το φύλλο δάφνης.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα και σερβίρουμε με vegan τυρί τριμμένο.

Δείτε βίντεο στο akispetretzikis.com

Ακολουθήστε το vradini.gr στο Google News
Ίσως σας ενδιαφέρουν