Υγρό κέικ με εσπρέσο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ένα λαχταριστό και αρωματικό κέικ με αμύγδαλο, υγρό στο εσωτερικό του και καλυμμένο με απολαυστικό γλάσο εσπρέσο για έντονη γεύση

Υγρό κέικ με εσπρέσο

Τι πιο ωραίο από ένα, μπορεί και δύο, κομμάτια κέικ για τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα να συνοδεύουν τον καφέ ή το τσάι μας. Δείτε τη συνταγή που μας προτείνει ο Στέλιος Παρλιάρος.

Υλικά

Για το κέικ
250 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη
250 γρ. ζάχαρη άχνη
2 ασπράδια αυγού (60 γρ.)
6 αυγά
120 γρ. βούτυρο Lurpak λιωμένο
80 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο

Για το γλάσο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
30-40 γρ. καφέ εσπρέσο

Εκτέλεση

Για το κέικ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη άχνη, το αμύγδαλο και τα ασπράδια αυγού, και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, ενώ παράλληλα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το βούτυρο, το λικέρ, το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία παραλληλόγραμμη φόρμα, 28×9 και ύψους 7 εκ., ή στρώνουμε σε αυτή αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C για 30 με 40 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με τον καφέ, αφήνουμε το γλάσο να σφίξει για 10 λεπτά και έπειτα γλασάρουμε το κέικ. Όταν το γλάσο κρυσταλλώσει, μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα.

Ίσως σας ενδιαφέρουν