Φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές τύπου tablet για την εξυπηρέτηση των αναγκών της τηλεεκπαίδευσης παρέδωσε σήμερα (14 Απριλίου) στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Πρόκειται για 170 tablet που θα δοθούν σε μαθητές της Γ’ Λυκείου, οι οικογένειες των οποίων ανήκουν σε οικονομικά αδύνατες ομάδες του πληθυσμού και δεν είναι σε θέση να αγοράσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

H παράδοση έγινε στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων και, όπως δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, θα ακολουθήσει η παράδοση tablets σε μαθητές σχολείων και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες του νησιού.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι μια συμβολική κίνηση που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα μαθήματά τους και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ζερβάκης αναφέρθηκε στη συνεργασία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση χαρακτηρίζοντας σημαντική την προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης.

Όπως τόνισε τα tablets θα δοθούν σε μαθητές της τρίτης τάξης των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. «Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές να αποκτήσουν ισότιμη σχέση στη διδασκαλία εξ αποστάσεως», είπε χαρακτηριστικά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής διευκρίνισε ότι μετά το τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας τα 170 tablets θα επιστραφούν από τους μαθητές και θα παραμείνουν στα σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ