Δημοσιεύθηκε το ανανεωμένο καλεντάρι αγώνων του πρωταθλήματος της Formula 1 για το 2021, το οποίο θα αποτελείται από 23 Γκραν Πρι με το πρώτο να πραγματοποιείται στο Μπαχρέιν το τριήμερο 26 με 28 Μαρτίου.

Για πρώτη φορά από το 2006, στο βασικό καλεντάρι βρίσκεται και η – αγαπημένη σε πολλούς πιλότους και οπαδούς – πίστα της Ίμολα! Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η Formula 1 επέστρεψε εκτάκτως και το 2020 στην εν λόγω πίστα αλλά φέτος είναι η πρώτη φορά που εντάσσεται στο βασικό πρόγραμμα εδώ και 15 χρόνια.

Ερωτηματικό παραμένει ο τρίτος γύρος, καθώς η FIA βρίσκεται ακόμα σε διαπραγματεύσεις με την Κίνα για να πραγματοποιηθεί εκεί το Γκραν Πρι στις 30 Απριλίου με 2 Μαΐου.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ξαναδούμε και Γκραν Πρι στην Ολλανδία και στην πίστα Zandvoort για πρώτη φορά από το 1985. Κανονικά, το Zandvoort είχε ενταχθεί και στο καλεντάρι του 2020 αλλά ο κορωνοϊός άλλαξε τα σχέδια. Ευκαιρία για τον Μαξ Φερστάπεν της Ρεντ Μπουλ να τρέξει σε Γκραν Πρι εντός έδρας.

Ακόμη, για πρώτη φορά θα δούμε φέτος και το Γκραν Πρι της Σαουδικής Αραβίας στη νέα πίστα της Τζέντα, της πρωτεύουσας της χώρας στις 3 με 5 Δεκεμβρίου για τον 22ο και προτελευταίο γύρο του πρωταθλήματος.