Η δεξιά πλευρά της άμυνας του Παναθηναϊκού χρειάζεται άμεση προσθήκη, γι’ αυτό ο τεχνικός διεθυντής της ομάδας Τσάβι Ρόκα εντείνει τις επαφές του ώστε να καταλήξει στο όνομα που θα αποτελέσει τη βασική επιλογή για τη νέα σεζόν. Αυτή την ώρα οι προσπάθειες που γίνονται αφορούν σε πρόσωπο με ποιότητα, η οποία μπορεί να αλλάξει το επίπεδο της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας.

Ο πρώτος στόχος του Ρόκα είναι ο λαμπερός Χιλιανός δεξιός μπακ, Μαουρίτσιο Ίσλα, για τον οποίο είναι διατεθειμένος να εξαντλήσει τα περιθώριά του για να τον «ντύσει» στα «πράσινα». Παρά το γεγονός ότι ο 46χρονος τεχνικός διευθυντής κρατάει το θέμα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, οι επαφές με την πλευρά του 32χρονου αμυντικού συνεχίζονται.

Η πρόταση του «τριφυλλιού» αφορά σε συμβόλαιο 2+1 χρόνια, τη στιγμή που οι υπόλοιποι «μνηστήρες» από Ισπανία, Αργεντινή και Τουρκία, του προσφέρουν είτε μονοετή συμβόλαια, είτε συνεργασία για 1+1 χρόνια.

Ο Ρόκα έσβησε τις τελευταίες ημέρες από το μπλοκάκι του το όνομα του διεθνούς Χιλιανού μπακ Όσκαρ Οπάζο καθώς, παρά τις επίμονες κινήσεις του Παναθηναϊκού, η Κόλο-Κόλο στην οποία ανήκει ο 27χρονος, δεν δέχθηκε να τον παραχωρήσει.