«Φωτιά» οι τιμές στην κινητή τηλεφωνία, λύση αναζητά ο Κ. Μητσοτάκης | kinita

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΣΕΠΕ), «Digital economy forum 2019: Leading Greece to Growth», υπεύθυνε κάλεσμα στους παρόχους να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους, καθώς αυτή υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει αναφέρει εδώ και καιρό πως μεγάλος του στόχος είναι να μειωθεί το κόστος των δεδομένων στη χώρα μας, όπου που παραμένει πολύ υψηλό. Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «είναι αναγκαίο οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να αναπροσαρμόσουν τις τιμολογιακές τους πολιτικές προς τα κάτω, καθαρές κουβέντες, καθαρές λύσεις».

Η χρήση δεδομένων

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις, η Ελλάδα συγκαταλέγαι μαζί με την Κύπρο, την Ιταλία και την Αγγλία ως οι ποιο ακριβές χώρες στην χρήση δεδομένων.

 Την ίδια στιγμή, το ψηφιακό προφίλ του Έλληνα αναβαθμίζεται, αφού θεωρείται από τους πιο ένθερμους Ευρωπαίους στη χρήση των smartphones.

Το ποσοστό των Ελλήνων που κάνουν χρήση smartphone, αυξάνεται σταθερά, αφού το 2018 βρισκόταν στο 82,9% (62,4% στην Κεντρική Ευρώπη), το 2017 ήταν στο 74,5% (58,2% στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης) και το 2016 στο 69,5% (51,7% στην Κεντρική Ευρώπη).

Συνολικά, όπως δείχνει και πρόσφατη έρευνα του ΣΕΠΕ η ενασχόληση των Ελλήνων με τον ψηφιακό κόσμο έχει φτάσει το μέγαλο ποσοστό του 89%. Ο Έλληνας αφιερώνει 213 λεπτά την ημέρα στο σερφάρισμα, ενώ στις ηλικίες 18-24 ετών ο μέσος ημερήσιος χρόνος που δαπανάται στο Ίντερνετ είναι 291 λεπτά.