Φωτιά σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού-Ενδείξεις για εμπρησμό (pics+vids) | 5

Φωτιά ξέσπασε στο ξενοδοχείο Athenaeum Pallace, το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Συγγρού.

Επτά άτομα ήταν εγκλωβισμένα σε μπαλκόνι έκτου ορόφου. Τρεις απεγκλωβίστηκαν από το κλιμακοστάσιο και δύο με τη βοήθεια εξωτερικής σκάλας: ο ένας από τον 6ο όροφο και ο δεύτερος από τον 7ο.

Από τα άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τρία διακομίστηκαν στο Αττικόν. Μία 24χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη λόγω εισπνευστικού εγκαύματος, μία 32χρονη με σοβαρά αναπνευστικά και ένας 25χρονος με κατάγματα. 

Στον δεύτερο όροφο μύριζε έντονα πετρέλαιο.

Στο σημείο έχουν μετέβησαν 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Σερβιτόρος του ξενοδοχείου δήλωσε «επικράτησε πανικός αλλά προσπαθούσαμε να είμαστε πιο ήρεμοι για να καθησυχάσουμε τους πελέτες… Η φωτιά ξέσπασε στους κάτω ορόφους του ξενοδοχείου αλλά υπήρχε έντονος καπνός ως τον έβδομο όροφο… Επτά άτομα ήμασταν στο έκτο όροφο, έξι εργάζομενοι του ξενοδοχείου και ένας πελάτης, και περιμέναμε περίπου 20-25 λεπτά να απεγκλωβιστούμε».

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο εμπρησμού, καθώς στο δωμάτιο 202 βρέθηκαν δυο μπιτόνια γεμάτα με πετρέλαιο με αποτέλεσμα να σπεύσει άμεσα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Καθαρίστριες φέρονται να είπαν στους πυροσβέστες ότι μετέφεραν τα μπιτόνια με το πετρέλαιο τυλιγμένα μέσα σε σεντόνια, τοποθετώντας τα σε δωμάτιο.

Μια καθαρίστρια ξέσπασε σε λυγμούς σκεπτόμενη το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εμπρηστική ενέργεια. 


Φωτιά σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού-Ενδείξεις για εμπρησμό (pics+vids) | 5 1
Φωτιά σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού-Ενδείξεις για εμπρησμό (pics+vids) | 6
Φωτιά σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού-Ενδείξεις για εμπρησμό (pics+vids) | 7

Συγκλονιστική είναι η δήλωση αυτόπτη μάρτυρα για το συμβάν:

«Είδα μια κοπέλα στο παράθυρο. Όλοι της έλεγαν να περιμένει, να καλύψει το πρόσωπό της, είχε αγχωθεί Ένας από τους σερβιτόρους του ξενοδοχείου, μαζί με καμαριέρες και πελάτες βρισκόταν στον 6ο όροφο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά.

Ένας γκρουμ τους ειδοποίησε, καθώς είχε δει τον καπνό από τις σκάλες. Πήγαμε προς τις σκάλες, αλλά είχε αναπτυχθεί ήδη η φωτιά και προσπαθούσαμε να βρούμε διέξοδο προς το παράθυρο. Προσπαθούσαμε να πάρουμε όσους περισσότερους πελάτες μπορούσαμε. Επικράτησε λίγο πανικός», σχολίασε.