Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εκκενώθηκε κατασκήνωση και ο οικισμός Αδάμες - Νέο μήνυμα από το 112 (pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στη Βαρυμπόμπη. Λόγω της πυρκαγιάς, οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του οικισμού Αδάμες.

Η φωτιά απειλεί κατοικημένες περιοχές, με τον δήμαρχο Αχαρνών να λέει πως οι φλόγες έφτασαν στην πλατεία.

Ο δήμαρχος μιλώντας στον ΣΚΑΪ μετέφερε μια δραματική εικόνα από το σημείο, λέγοντας ότι η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και τους κατοίκους να απομακρύνονται από αυτά.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου πετούν με ελικόπτερο της πυροσβεστικής πάνω από τη φωτιά, συντονίζοντας από αέρος τις δυνάμεις πυρόσβεσης, ενώ το γενικό συντονισμό έχει ο αρχηγός του ΠΣ Στέφανος Κολοκούρης.

Την ίδια ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς παρακολουθεί τις εξελίξεις από το Κέντρο Επιχειρήσεων.

Μετά τη νέα ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης επιχειρούν συνολικά 350 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν πολλές εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ταυτόχρονα κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωση της κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό». Η συγκεκριμένη κατασκήνωση, η οποία βρίσκεται στις οδούς Πευκών και Πλατάνων, αντιμετώπισε πρόβλημα κυρίως εξαιτίας της έντονης παρουσίας καπνού και όχι λόγω της κοντινής απόστασης από το μέτωπο της φωτιάς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι φιλοξενούσε 80 παιδιά, που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια και ήδη βρίσκονται με τους γονείς τους.

Νέο μήνυμα από το 112 για γενική απομάκρυνση των κατοίκων της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες εστάλη πριν από λίγα λεπτά. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν είστε στη Βαρυμπόμπη ή στις Αδάμες εκκενώστε προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας».

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας για να διευκολύνουν την απομάκρυνση των κατοίκων σε ασφαλή σημεία.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ