Φωτιά στην Ηλεία: Στην Αρκαδία πέρασε ένα από τα πύρινα μέτωπα

Μεγάλο αγώνα δίνουν στη Βαρυμπόμπη πάνω από 500 πυροσβέστες και εθελοντές, προκειμένου να κατασβήσουν τη φωτιά που μαίνεται και να μην ξεφύγει προς την Πάρνηθα.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη σε μία περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα, που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά.

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης.

Στο παραπάνω τρίγωνο υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες που δημιουργούν έναν πύρινο εφιάλτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να τις κρατήσουν στην περίμετρο.

Το θετικό είναι ότι έχουν πέσει τελείως οι άνεμοι, γεγονός που αφήνει ελπίδες ότι η πυρκαγιά θα κρατηθεί στα όρια της.

Η κυκλοφορία που είχε διακοπεί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αλλά παραμένουν κλειστοί από την Τροχαία όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στην περιοχή της πυρκαγιάς, για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να μπορούν να κινούνται ανεμπόδιστα τα πυροσβεστικά οχήματα.

Επίσης, σε όλη την περιοχή, από την οποία απομακρύνθηκαν άρον-άρον όλοι οι κάτοικοι για να μην κινδυνεύσει η ζωή τους, περιπολούν συνεχώς αστυνομικές δυνάμεις που έχουν τεθεί σε επιφυλακή με διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Συνολικά για την υλοποίηση των μέτρων από πλευράς αστυνομίας συμμετέχουν στην περιοχή 300 αστυνομικοί, ενώ σε διαρκή ετοιμότητα είναι όλη η δύναμη της ΓΑΔΑ.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ από τη περιοχή του Κρυονερίου, ο δήμαρχος κ. Γ. Καλαφατέλης είπε τα ξημερώματα ότι είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση, όπου επιχειρούν για τη κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται κοντά στο νεκροταφείο Κρυονερίου και σε μια παλιά αγροικία πίσω από από αυτό, δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές.

«Βλέποντας τη κατάσταση εκκενώσαμε τμηματικά τη περιοχή της οδού Ανοίξεως ενώ στάλθηκε και μήνυμα από το 112», είπε ο δήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι η κατάσταση είναι «σε καλό δρόμο» και «μακάρι να ξυπνήσαμε άδικα τον κόσμο». Έκανε λόγο για μια κατάφυτη πευκώδη έκταση και παρόλο που δεν φυσάει πολύ, η φορά του ανέμου είναι προς τα εμάς.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ακούστηκαν ανά διαστήματα ισχυρές εκρήξεις, είτε από μετασχηματιστές της ΔΕΗ είτε από αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν οι κάτοικοι στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν από τη φωτιά.