Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας: Εκκενώνονται ακόμη τέσσερις οικισμοί

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες μετά τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 19/5 σε δασική έκταση, στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου.

H πυρκαγιά αυτήν την ώρα κινείται μεταξύ Σχίνου και Μαζίου και οι αστυνομικοί με περιπολικά καλούν από τα μεγάφωνα τους κατοίκους, να εκκενώσουν την περιοχή.

Πριν από λίγο μάλιστα, εκκενώθηκαν οι περιοχές Αιγειρούσες – Ντουράκος Ανω Πευκενέα και Κάτω ΠευκενέαΧάνι Δερβενίου και ορεινό Αλεποχωρίου, ενώ η Πολιτική Προστασία έθεσε σε επιφυλακή και τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Για τον λόγο αυτό, οι κάτοικοι των περιοχών έλαβαν, πριν λίγο,  SMS στα κινητά τους από το 112 για να απομακρυνθούν από την περιοχή προς τα Μέγαρα.

eidopoiisi-politiki-prostasia-kinito-sms

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι πάνω από το μέτωπο επιχειρούσε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Canadair. Ακόμη έξι αεροσκάφη ετοιμάζονται για να συνδράμουν στην κατάσβεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο των πιλότων που επιχειρούν πάνω από τη φωτιά, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο καθώς η ορατότητα είναι εξαιρετικά χαμηλή λόδω του καπνού, ενώ με δυσκολία γίνονται οι αποπροσγειώσεις στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή του Αλεποχωρίου φοβίζουν τους κατοίκους, οι οποίοι, όπως λένε, είναι πολύ πιθανό να περάσουν και δεύτερο βράδυ στην παραλία και στα αυτοκίνητά τους.

Η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλη έκταση ενός πυκνού δάσους, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.