Φωτιές: Αγωνία για δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ

Ενώ επιχειρούσαν για την κατάσβεση της φωτιάς, δύο εθελοντές δασοπυροσβέστες τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του ΚΑΤ.

Ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας των εθελοντών εξέδωσε το νοσοκομείο:

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Η κατάσταση της υγείας των τεσσάρων εθελοντών δασοπυροσβεστών που διακομίστηκαν στο ΓΝΑ ΚΑΤ την 05 Αυγούστου 2021, έχει ως ακολούθως:

Οι δύο (ηλικίας 57 και 33 ετών) με περιορισμένης έκτασης εγκαύματα άνω άκρων, ανταποκρίνονται στη θεραπεία και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων Πλαστικής Χειρουργικής, σε σταθερή κατάσταση εκτός κινδύνου.

Οι δύο (ηλικίας 55 και 53 ετών) με εκτεταμένης έκτασης εγκαύματα, με συνυπάρχον εισπνευστικό έγκαυμα, νοσηλεύονται με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Επιπλέον, ένας 32χρονος Ισραηλινός πυροσβέστης διακομίστηκε νωρίτερα το πρωί στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» με τραύμα στο βλέφαρο.

Του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στην περιοχή Αφιδνών, όπου επιχειρεί η ομάδα πυροσβεστών από το Ισραήλ.

Στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας νοσηλεύεται και ένας 38χρονος άνδρας από την Ηλεία, ο οποίος βοηθούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς, όταν μπήκε ξένο σώμα στο μάτι του.