Φωτίου: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει - Η αντίδραση του Πλεύρη

Η Θεανώ Φωτίου κατηγόρησε στη Βουλή την κυβέρνηση για καταπάτηση των δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Θάνου Πλεύρη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει ρόλο «πληρεξούσιου δικηγόρου του πολυισοβίτη».

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που τα δικαιώματα κρατουμένων καταπατούνται. Τα δικαιώματα του Δημήτρη Κουφοντίνα καταπατούνται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει.

Να σεβαστεί η κυβέρνηση τους νόμους και να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι κράτος δικαίου. Αυτές τις ημέρες ζήσαμε την αποτυχία του επιτελικού κράτους που χάθηκε κάτω από το χιόνι σε μια προαναγγελθείσα κακοκαιρία.

Η κορυφή της ελληνικής πολυκατοικίας, ο πρωθυπουργός και η υπουργός δηλώνουν εξαπατημένοι από τον άνθρωπο που διόρισαν. Επι 3 εβδομάδες με την σιωπή τους σηματοδοτούν έμπρακτη συγκάλυψη».

Ο κ. Πλεύρης σε tweet έγραψε «Η @TheanoFotiou ως εισηγήτρια του @syriza_gr κάλεσε τη @neademokratia να ικανοποιήσει τα αιτήματα του #κουφαντινα. Ο @syriza_gr πληρεξούσιος δικηγόρος του πολυισοβίτη. Ο κρατούμενος θα εκτίσει την ποινή του όπως ο νόμος ορίζει και όχι όπως ο ίδιος και οι οπαδοί του ζητούν»