Το ΓΕΕΘΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες από την κοινή άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εν μέσω της τουρκικής προκλητικότητας.

Κοινή άσκηση Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχουν πραγματοποιηθεί στην θαλάσσια περιοχή νότια, ανατολικά και δυτικά από την Κρήτη τεχνικά και τακτικά αντικείμενα τα οποία μεταξύ άλλων περιλάμβαναν διαλειτουργικότητα συστημάτων, επικοινωνίες, τακτικές εναέριας μάχης και ασκήσεις αεροπορικής προσβολής ναυτικών Δυνάμεων και αεράμυνας».

Αεροσκάφη της Ελλάδας και των ΗΑΕ
arm-7

Μεταξύ άλλων στην εν λόγω στρατιωτική άσκηση συμμετείχαν αεροσκάφη από αριθμό Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας από όλη την Ελλάδα και Μονάδες επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού.

«Από τη συνεργασία έχει διαπιστωθεί ο υψηλός βαθμός επαγγελματισμού των εμπλεκομένων, πραγματοποιήθηκε χρήσιμη ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών και έχουν εξαχθεί χρήσιμα συμπεράσματα για την περαιτέρω αναβάθμιση του επιπέδου στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.