Φουρθιώτης: Κατηγορείται για ηθική αυτουργία στις επιθέσεις στο σπίτι του

Για ηθική αυτουργία κατηγορείται ο Μένιος Φουρθιώτης, ο οποίος συνελήφθη νωρίτερα σήμερα μετά την προσαγωγή του χθες και οδηγείται στον εισαγγελέα.

Ο τηλεπαρουσιαστής κατηγορείται για ηθική αυτουργία τόσο για την επίθεση με καλάσνικοφ όσο και για αυτή με εκρηκτικό μηχανισμό στη γκαραζόπορτα του σπιτιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τις σκηνοθέτησε ο ίδιος, λόγω της απομάκρυνσης της αστυνομικής φρουράς του, προσλαμβάνοντας τους άλλους δύο συλληφθέντες για να τις υλοποιήσουν.

Υπενθυμίζεται πως η Ασφάλεια Αττικής προχώρησε χθες στην προσαγωγή του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη και ακόμα δύο ατόμων στο πλαίσιο έρευνας που είναι σε εξέλιξη με την εποπτεία εισαγγελέα, μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, σύμφωνα με τις οποίες ο τηλεπαρουσιαστής εμπλέκεται σε «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του, ενώ σκηνοθέτησε τις επιθέσεις στο δικό του σπίτι, καθώς και για την επίθεση με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία.

Οι Αρχές, πλέον, ψάχνουν την άκρη του νήματος δύο υποθέσεων που έχουν κοινό παρανομαστή: την επίθεση με καλάσνικοφ κατά του σπιτιού του παρουσιαστή στις 17 Απριλίου και τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών στη Νέα Ερυθραία, το προηγούμενο πρωί, από το ίδιο όπλο.

Οι άνδρες της ανάλυσης του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αναζητούν απαντήσεις μέσα από τηλεφωνικές συνομιλίες, διαδικτυακές κινήσεις και επαφές του Μένιου Φουρθιώτη.

Άλλωστε, από το σπίτι του Φουρθιώτη κατασχέθηκε ηλεκτρονικός εξοπλισμός ο οποίος γίνεται φύλλο και φτερό στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να την αναζήτηση στοιχείων, τα οποία ίσως φέρνουν στο φως τα απαραίτητα στοιχεία.