«Φρένο» στην πολυφωνία, SOS για τρίτη δόση – Στις 19.30 το διάγγελμα του πρωθυπουργού | diaggelma kiriakos mitsotakis 1 scaled

Ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του θα βάλει τέλος στην πολυφωνία, θα εκπέμψει μήνυμα αναγκαιότητας της τρίτης δόσης και θα τονίσει ο εμβολιασμός είναι «μονόδρομος», απορρίπτοντας το ενδεχόμενο του καθολικού lockdown.

Για τις 19.30 «κλείδωσε» το διάγγελμα του πρωθυπουργού, ο οποίος θα εκπέμψει πολλαπλά μηνύματα στη σκιά της πανδημίας, βάζοντας «φρένο» στην πολυφωνία υπουργών και γιατρών, η οποία προκαλεί σύγχυση στους πολίτες, και δίνοντας τον οδικό χάρτη βάση του οποίου θα πορευτεί η χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, και κυρίως της αναγκαιότητας για την τρίτη δόση.

Το «νέο» μάλιστα που θα προσθέσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα αφορά ειδικά σε αυτήν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου το πιστοποιητικό του εμβολιασμού για τους άνω των 65 ετών, θα σταματά να ισχύει, αν δεν κάνουν την αναμνηστική δόση εμβολίου έξι μήνες και πέντε εβδομάδες μετά τη δεύτερη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένετε να εστιάσει στην αναγκαιότητα για κάθε ηλικιακή ομάδα της τρίτης δόσης, Ειδικά για τους άνω των 65, αναμένετε να εξηγήσει στους πολίτες ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού για αυτούς θα έχει ημερομηνία λήξης, εφόσον παρέλθουν οι έξι μήνες από τη δεύτερη δόση. Θα καθοριστεί σε πόσο επακριβώς χρονικό διάστημα θα παύσει να ισχύει.

Έτσι θα χάνουν και τα προνόμια που απορρέουν από αυτό. Το μήνυμα που θα στείλει προς τους ανεμβολίαστους ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι ο εμβολιασμός αποτελεί μονόδρομο, καθώς ούτε και τα Χριστούγεννα θα χαλαρώσουν τα μέτρα που ήδη ισχύουν και εφαρμόζονται για αυτούς, ενώ θα ενταθεί η αυστηρή επιτήρησή τους.

Από την άλλη θα ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους, καθώς ο κ. Μητσοτάκης απορρίπτει το δρόμο που ακολούθησε η Αυστρία, δηλαδή το λοκ ντάουν για ανεμβολίαστους.