Ληστεία με τραυματισμό μέσα σε λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη

Η Ανθήλη είναι μία από τις περιοχές που βρίσκονται σε καθεστώς σκληρού lockdown μετά τον εντοπισμό πολλαπλών κρουσμάτων. Ωστόσο, αν και οι κάτοικοι βρίσκονται στα σπίτι τους, παραβατικές πράξεις παρατηρούνται στην τοπική κοινότητα, καθώς μια 83χρονη έπεσε θύμα από νεαρούς Ρομά.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της Ανθήλης, τις πρώτες απογευματινές ώρες νεαροί Ρομά κατάφεραν να ακινητοποίησουν μία 83χρονη γυναίκα και της έκλεψαν 1.200 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ηλικιωμένη φοβόταν να μην την κλέψουν και κρατούσε τα χρήματα πάνω της. Κατά τις περιγραφές 5-6 ανήλικοι Ρομά οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και άλλες φορές προβλήματα, κατάφεραν να την ακινητοποιήσουν να της αποσπάσουν το ποσό και να τραπούν σε φυγή. «Η κατάσταση είναι τραγική. Έχουμε τα ζητήματα που έχουμε με το Lockdown έχουμε και τις κλοπές από τους Ρομά. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργούνται παρόμοια ζητήματα και δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία…», σημειώνει κάτοικος της περιοχής στο Lamianow.gr

Η ηλικιωμένη αφού συνήλθε από την κλοπή ειδοποίησε τους δικούς της ανθρώπους οι οποίοι με τη σειρά τους κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να ελέγξουν για τους υπόπτους της κλοπής.

Η κατάσταση είναι πραγματικά εκτός ελέγχου, για μία ακόμη φορά, στην κοινότητα της Ανθήλης. Τώρα μάλιστα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα στο πλαίσιο της καραντίνας που έχει επιβληθεί στο σημείο.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η υποδιεύθυνση ασφαλείας Λαμίας.