Γαϊτάνης: Η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους

Σε δήλωσή του με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, ανέφερε τα εξής:

Η ανακοίνωση του Δήμου της Νέας Σμύρνης ξαναφέρνει στο προσκήνιο το θέμα του συνωστισμού στους ανοιχτούς χώρους. Όσοι διοργανώνουν συναθροίσεις, αναγνωρίζουν τελικά το ρίσκο που αναλαμβάνουν για τη δημόσια υγεία; Ενώ ο κ. Τσίπρας δέχεται τις επιπτώσεις των συγκεντρώσεων στη μετάδοση του ιού, γιατί το κόμμα του συνεχίζει να τις στηρίζει; Η καταπολέμηση της πανδημίας απαιτεί υπεύθυνη συμπεριφορά από όλους.

Η ανακοίνωση του Δήμου Νέας Σμύρνης

Για κάθετη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης έκανε λόγο νωρίτερα το γραφείο Τύπου του δήμου.

Επικαλούμενος τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει ότι τα κρούσματα στην πόλη ήταν 138 την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα εκτοξεύτηκαν στα 176.

«Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες μας: να μη συνωστίζονται στο Άλσος, τα πάρκα και τις πλατείες, να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον και να φορούν μάσκα», καταλήγει στην παρότρυνσή του ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Ραγδαία είναι η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη μας τις τελευταίες ημέρες. Την προηγούμενη Δευτέρα και σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, τα κρούσματα στην πόλη μας ανέρχονταν σε 138, από τα οποία τα 39 νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο και τα 99 κατ’ οίκον. Σήμερα, η ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία αναφέρει 176 κρούσματα από τα οποία τα 45 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και τα 131 κατ’ οίκον.