Επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία»: Με Johnson & Johnson εμβολιάζονται 19 νησιά

Μια «ανάσα» από το να σπάσει το φράγμα των 4 εκατομμυρίων εμβολιασμών είναι η Ελλάδα, καθώς τα τελευταία 24ωρα το πρόγραμμα «Ελευθερία» τρέχει με γοργούς ρυθμούς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χθες: «Ο στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των μονίμων κατοίκων των νησιών το αργότερο έως τα τέλη Ιουνίου», ενώ ανακοίνωσε την επιχείρηση «Γαλάζια ελευθερία»

Αυτή αφορά στον καθολικό εμβολιασμό όλων των κατοίκων άνω των 18 ετών σε 19 νησιά με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ήδη έχουν γίνει οι εμβολιασμοί σε 32 νησιά και σε άλλα 36 ολοκληρώνονται έως τέλος Μαΐου. Συγκροτούνται για τον σκοπό αυτόν νέα εμβολιαστικά κέντρα από τις δυνάμεις του ΕΣΥ και κινητά συνεργεία εμβολιασμού που θα υποστηρίξουν την ολοκλήρωση του καθολικού εμβολιασμού.

Στην τελική ευθεία για το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για Έλληνες. Η κυβέρνηση πρόκειται να κάνει ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν, με σκοπό να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού.

Όπως έχει γίνει γνωστό, προκρίνεται η υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού Self Test ή PCR 72 ώρες πριν το ταξίδι για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς ή αεροπορικώς για κάποιο νησί.

Επίσης, θα ζητείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού για τους πολίτες που έχουν ήδη πραγματοποιήσει το εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό. Το ίδιο θα ισχύει και για τους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας, που θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού προτού εισέλθουν στην Ελλάδα.