Τα αλκοολούχα ποτά αποφασίστηκε να  απαγορεύονται στα πάρκα της Γαλλίας και σε άλλους υπαίθριους δημόσιους χώρους δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

Απευθυνόμενος στην Εθνοσυνέλευση, ο Καστέξ δήλωσε επίσης ότι οι αρχές θα είναι έτοιμες να διαλύσουν ομάδες άνω των έξι ατόμων σε όχθες ποταμών ή πλατείες μετά τους νέους περιορισμούς που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Μακρόν αργά την Τετάρτη

Συγκεκριμένα είπε ότι «θα καταδικάσει ανεπιφύλακτα» ανθρώπους που δεν σέβονταν τους κανόνες, μετά από εικόνες πλήθους με μπύρες στις όχθες ποταμών σε πόλεις όπως το Παρίσι και η Λυών.Εν τω μεταξύ, οι εισαγγελείς θα πρέπει «συστηματικά» να ερευνούν για διοργανωτές παράνομων πάρτι.

Όμως απέφυγε να απαιτήσει από τους ανθρώπους να μείνουν στα σπίτια τους ή να αποφύγουν την πλήρη κοινωνικοποίηση, και επέτρεψε τις μετακινήσεις μεταξύ νομών το προσεχές Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Τα μέτρα αντιμετωπίστηκαν με ένα μείγμα παραίτησης και θυμού, παρά το σχόλιο Μακρόν ότι η Γαλλία θα μπορούσε να αρχίσει να οραματίζεται την επιστροφή στην ομαλότητα μέχρι τα μέσα Μαΐο.