Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, έπειτα από την έξαρση των κρουσμάτων και θανάτων στη χώρα.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε: «Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να ξαναβρούμε το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη».

Επιστρέφει η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι για να βγουν από το σπίτι.

Κλείνουν μπαρ και εστιατόρια, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Σήμερα (29 Οκτωβρίου) η Γαλλία κατέγραψε 33.400 νέα κρούσματα της νόσου. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, 523 ασθενείς με κορωνοϊό έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 288 σε κάποιο νοσοκομείο και 235 σε γηροκομεία της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι από την αρχή της πανδημίας η Γαλλία μετρά 35.544 νεκρούς. Ταυτόχρονα, ακόμη 1.194 ασθενείς με κορωνοϊό χρειάστηκαν νοσηλεία το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων 148 διασωληνώθηκαν. Ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού τη Δευτέρα ήταν 26.771.